Home / Amatörradio / Bli sändaramatör

Bli sändaramatör

Vill du bli Sändaramatör?

Vill du bli radioamatör så ger SKØMG dig chansen att ta steget via våra populära kurser!

Kursen är på totalt åtta kursdagar fördelat på fyra helger. Provavläggning sker sista kurs-söndagen.
Inget krav på tidigare kunskaper, det räcker med intresse för hobbyn. Vi jobbar oss igenom de olika avsnitten gällande både Teknik & Regler som du som sändaramatör måste kunna. Tillsammans diskuterar vi kring frågor som dyker upp i gruppen. Du jobbar lite med aktuella kapitel på egen hand mellan kursdagarna.

Kursavgiften är på 400 kronor och inkluderar då ett års medlemskap i klubben. Det tillkommer en provavgift på 200 kronor som betalas vid provtillfället direkt till provförrättaren.

Kursavgiften betalas in före kursen till Handelsbanken på BG 172-3162.

Plats: Klubblokalen på Vargvägen 25 i Västerhaninge.

Tekniklärare för kursen är Erik Zalitis SAØEZS , erik(a)zalitis.se.

SK0MG vänder sig till alla teknik och radiointresserade, vi ser också gärna att vi får in flera Privatradioanvändare från ( 11m ) 27MHz bandet till hobbyn som radioamatörer. Är du intresserad att ta ditt amatörradio-certifikat, är du välkommen att e-posta oss på kurs(a)sk0mg.se eller ringa någon av våra kursansvariga: Stefan Jonsson på telefon 070-555 91 12 eller Erik Zalitis på telefon 072-570 50 45.

Nästa kurs? Se under fliken utbildningar.

Innan kursens start måste du ha införskaffat kurslitteraturen. Det officiella bok- paketet är SSAs utbildnings-kasse med böckerna "Bli Sändaramatör" och "Trafikhandboken 2012". Vidare rekommenderar vi att ni skaffar boken ”Koncept för radioamatör certifikat”. Allt detta finns att köpa hos SSA-Ham shop på websidan http://www.ssa.se/hamshop/

Varmt välkomna hälsar kursadministratörerna Stefan, SAØBIY och Erik, SAØEZS

Kurslitteratur

Utbildningsboken Bli Sändaramatör

Kursboken "Bli sändaramatör grundutbildning" hittar du på SSA Sveriges Sändareamatörers hemsida, www.ssa.se, eller så kan man ringa direkt till kansliet i Sollentuna och där beställa kursmaterialet på telefon 08-58570273, alt maila hq@ssa.se.

Vi kan rekommendera att ni införskaffar SSA:s Utbildningskasse, som utöver kursboken även inkluderar SSA Trafikhandbok och extra "spelkort" (frågekort) som underlättar inlärningen.

Välkomna hälsar Styrelsen
Stockholms Läns Radioamatörer SKØMG