Home / Amatörradio / Kommande aktiviteter
20150419-046

Kommande aktiviteter

Vi i aktivitetsgruppen har nu tagit fram några kommande aktiviteter.
Antennkväll, där vi tittar lite på olika antenner som är lätta att bygga själv. Vi kommer också att titta lite på mätning av antenner, och jämföra olika antenner. Om intresse finns så kommer antennkvällen att följas upp med byggkvällar då vi gemensamt kan bygga en egen antenn av de varianter vi tittat på tidigare.

Det finns också en ide om att ha en Raspberry PI kväll, där vi kan titta och prova lite som denna lilla pryl kan tillföra oss i hobbyn. Vi kan ju även titta lite på Arduino i amatörradio sammanhang. Har du önskemål eller någon ide gällande Raspberry PI eller Arduino så får du gärna höra av dig till oss i aktivitetsgruppen.

En kväll som handlar om DMR, där vi kan utvidga vår kunskap inom denna teknik.
Datum för dessa kvällar kommer att spikas när vi vet datum för inflytt i nya lokalen.

Under våren har vi tänkt oss en Radiodag, vi planerar att ha den en lördag under April månad. Platsen är inte spikad än, men det kommer att bli i området Järna - Nykvarn med omnejd. Har du önskemål om radioaktiviteter för denna dag är du välkommen att höra av dig.

Vi tar även tacksamt emot önskemål för olika aktiviteter, skriv ner din ide på ett mail till Magnus, sa0mcw(a)sk0mg.se eller Ronny, sa0rbj(a)sk0mg.se