Home / Amatörradio / Nyheter / Aktiviteter på tillståndsfria frekvensband
midland-8001-xt-40kan-am-fm-ssb

Aktiviteter på tillståndsfria frekvensband

Nu har du som är aktiv eller rent av funderar på att börja köra radio på de tillståndsfria banden möjlighet gå med i gemenskapen genom att skaffa ett medlemskap hos Stockholms Läns Radioamatörer. Föreningen har absolut inga krav på att man måste inneha amatörradiocertifikat för att vara medlem i Stockholms Läns Radioamatörer. Tvärtom så ser vi gärna att det kommer in fler radio och teknik intresserade personer, män som kvinnor i alla åldrar. Tipsa era vänner och kamrater om vår förening med aktiviteter även på de tillståndsfria frekvensbanden.

Stockholms Läns Radioamatörer ger dig även chansen att utbilda dig till Radioamatör där du får ett certifikat efter godkänt prov i ellära, radioteknik och radioreglemente. Vi håller även Operatörsutbildningar om hur man kör kortvåg, dessutom Telegrafiutbildningar som genomförs av duktiga lärare. Kurser i hur man kör Contest tävlingar på kortvågen. 

De tillståndsfria banden som klubbens många medlemmar kör är i huvudsak 27MHz, 69MHz men även 444-446MHz förekommer. 

Är du redan medlem i klubben, ansök då via pristo-signal(a)sk0mg.se för att få en Pristo signal. Om du har en kamrat som vill ha en Pristo signal, ta då med denne i klubben genom att gå in under ”bli medlem” så hittar man information och medlemsansökan. 

Stockholms Läns Radioamatörer en förening för hela Sveriges radio & teknik intresserade. 

Välkomna.
Thomas Engström 

SM0WQT

Ordförande